Het is weer aspergetijd en wij eten dan zoveel mogelijk (Hollandse) asperges in allerlei recepten. Zo ook deze soep. Deze groene asperge en waterkerssoep is een echt voorjaarssoepje. Mooi groen en lekker met de pistou en een eitje erbij. Als je dit kommetje soep ziet, voel je als het ware de lente. Ik heb de waterkers er rauw in gedaan, dit geeft niet alleen een mooie kleur, maar de ‘peperige’ smaak van de waterkers blijft zo goed behouden.
Ik heb er voor extra smaak wat pistou bij gedaan, maak deze vooral zelf.
Het recept van pistou kan je hier vinden.
Groene asperge en waterkerssoep. Deze groene asperge en waterkerssoep is een echt voorjaarssoepje. Mooi groen en lekker met de pistou en een eitje erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 klont boter
- 1 teentje knoflook
- 500 gr groene asperges
- 500 ml groente- of kippenbouillon
- 225 gr waterkers
- 4 kleine eieren
Instructies
- Verwijder de schil van de ui en snipper deze.
- Smelt de boter in een ruime soeppan en voeg de ui toe en bak dit op niet te hoog vuur tot de ui glazig geworden is.
- Hak de knoflook fijn, doe dit in de pan en bak nog even mee op laag vuur.
- Spoel ondertussen de asperges schoon, breek de harde onderkantjes eraf en snijd ze in kleine stukken.
- Voeg de asperges en de bouillon toe en breng aan de kook, laat ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur.
- Kook de eieren in 4 minuten, laat ze schrikken en pel ze dan.
- Spoel de waterkers schoon in een vergiet en laat uitlekken. Zoek een paar mooie blaadjes uit voor de garnering en houd deze achter.
- Haal de pan van het vuur, doe de waterkers er rauw bij en mix met de staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.
- Serveer de soep in kommetjes of soepborden, druppel er wat pistou op en leg er wat verse waterkersblaadjes op en hierop een half eitje. Serveer direct.
4 reacties
Hij is heerlijk Hanneke. Ik heb hem zojuist gemaakt en die pistou (waar ik nog nooit van had gehoord) geeft de soep nog een extra kick ★★★
grtjs José
Hoi José, wat fijn dat de soep zo goed gesmaakt heeft en dat je zo'n enthousiaste volger bent. Je bent een ware ambassadeur voor mij. Thx
Wat een ontzettend leuke en informatieve site Hanneke.
Vooral die vrolijke en gezonde recepten en ideeën.
Ik ga ze zeker uitproberen en een hele leuke tijd gewenst in Ootmarsum
Dankjewel Ans voor de complimenten. En leuk dat je ze gaat uitproberen, ben benieuwd wat je ervan vindt. Wij gaan zeker een leuke tijd hebben in Ootmarsum! Groetjes, Hanneke