Groene asperge en waterkerssoep. Deze groene asperge en waterkerssoep is een echt voorjaarssoepje. Mooi groen en lekker met de pistou en een eitje erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Frans
- 1 ui
- 1 klont boter
- 1 teentje knoflook
- 500 gr groene asperges
- 500 ml groente- of kippenbouillon
- 225 gr waterkers
- 4 kleine eieren
Verwijder de schil van de ui en snipper deze.
Smelt de boter in een ruime soeppan en voeg de ui toe en bak dit op niet te hoog vuur tot de ui glazig geworden is.
Hak de knoflook fijn, doe dit in de pan en bak nog even mee op laag vuur.
Spoel ondertussen de asperges schoon, breek de harde onderkantjes eraf en snijd ze in kleine stukken.
Voeg de asperges en de bouillon toe en breng aan de kook, laat ongeveer 10 minuten koken op middelhoog vuur.
Kook de eieren in 4 minuten, laat ze schrikken en pel ze dan.
Spoel de waterkers schoon in een vergiet en laat uitlekken. Zoek een paar mooie blaadjes uit voor de garnering en houd deze achter.
Haal de pan van het vuur, doe de waterkers er rauw bij en mix met de staafmixer tot een gladde soep, of pureer de soep in de blender.
Serveer de soep in kommetjes of soepborden, druppel er wat pistou op en leg er wat verse waterkersblaadjes op en hierop een half eitje. Serveer direct.