Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.

 

Het is een heerlijk vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.
De roomkaas maakt het gerecht lekker romig en de Parmezaanse kaas geeft het iets extra’s. Je kunt ook oude geraspte kaas hiervoor in de plaats gebruiken.
Ik heb een kant-en-klare basis tomaten pastasaus gebruikt. Gebruik een pastasaus die jij lekker vindt. Je kunt eventueel nog meer smaak toevoegen door er nog wat chilivlokken aan toe te voegen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Je kunt de gnocchi koken in een wokpan en deze weer gebruiken om de rest van het gerecht erin te bereiden. Dan maak je maar één pan vies, scheelt weer in de afwas.

 

Gnocchi

 

Gnocchi is een pastasoort meestal gemaakt van aardappel en bloem. Deze Italiaanse deegkussentjes vind je bij de pastasoorten in de supermarkt. Het is een snel te bereiden pastasoort waarmee je heel veel verschillende gerechten kunt maken. Het is echt comfort food zoals ze dat zo mooi noemen. Wij zijn er gek op en je kunt daarom nog meer gnocchi recepten vinden op de site. Probeer ook eens Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes.

 

 

Recept Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven: