Gin & Tonic met komkommer

Ik heb voor deze Gin & Tonic met komkommer cocktail blikjes tonic with a hint of cucumber gebruikt. Deze tonic heeft inderdaad de lichte smaak van komkommer en dan is het natuurlijk lekker om echte komkommer te verwerken in deze cocktail.
Vind zelfs dat dit drankje ook lekker is zonder gin, voor het geval je geen alcohol mag of kan drinken (zoals ik). Natuurlijk mag je van mij gewone tonic gebruiken, maar deze combi is wel top!

 

Gin & Tonic was toch wel mijn favoriete drankje, vooral zomers als het erg warm is. Ik ben gek op de ‘bittere’ smaak van tonic, maar hubbie vind het verschrikkelijk.
We zijn een keer naar Kenia geweest en daar hebben we veel G&T gedronken. De malariatabletten hadden we wel bij ons, maar de tropenarts had ons al gewaarschuwd dat de muggen hiertegen resistent waren. We moesten er vooral voor zorgen dat we niet gestoken werden. Nou ik was het vliegtuig nog niet uit en werd al gestoken!
Iemand van ons reisclubje – die heel veel vliegt op dit soort landen – zei dat de kinine in tonic ons zou helpen tegen malaria. Goed excuus om veel tonic (met gin, haha) te drinken. En dat hebben we dan ook gedaan. We zijn zonder malaria thuis gekomen.

 

G & T

 

Ben jij ook zo gek op G&T? Probeer dan ook eens deze Gin & Tonic met bramen en munt.

 

 

Recept Gin & Tonic met komkommer:

Gin & Tonic met komkommer. Lekker verfrissend op een warme dag. Komkommerslierten erin staat erg leuk en is ook nog eens lekker.
Voorbereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Engels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 fles gin
  • ijsblokjes
  • 4 blikjes tonic cucumber
  • 1 limoen
  • verse munt

Instructies
 

  • Spoel de komkommer schoon, droog hem af en snijd met een dunschiller lange dunne stroken over de lengte van de komkommer.
  • Draai de komkommerlinten in de glazen. Giet 35 ml gin in de glazen.
  • Vul de glazen af met ijsblokjes.
  • Schenk dan een blikje tonic leeg per glas.
  • Snijd de limoen in dunne plakken en steek deze samen met wat verse munt in de glazen.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating