Halloween staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over griezelige recepten! Gevulde eieren zijn altijd een hit en ze zijn geweldig als borrelhap of voorgerecht. Met dit recept voor gevulde eieren voor Halloween kan je voor jouw gasten een leuk eitje maken. De spinnetjes op de eieren is perfect voor Halloween ….. griezelen maar!

 

Gevulde eieren

 

Deze huiveringwekkende Halloween gevulde eieren lijken op enge zwarte spinnen die de overhand hebben genomen. Maar het zijn echt heerlijke eieren en volledig eetbaar. Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken. De eieren zijn gevuld met een simpele klassieke mayonaisevulling en in plakjes gesneden hele ontpitte zwarte olijven vormen de griezelige spinnen.

Kinderen zullen dol zijn op deze eieren, en volwassenen zullen ze ook waarderen. De klassieke vulling is eenvoudig, maar voel je vrij om hem aan te passen met je favoriete toevoegingen. Voeg een vleugje Sriracha toe aan het eidooiermengsel, of wat vers gehakte bieslook of lente-ui toe.

Gevulde eieren voor Halloween

 

Tips voor het maken

 

Gebruik azijn! Hoe je ook kiest om je hardgekookte eieren te koken, voeg een eetlepel azijn toe aan het water. Het zal het pellen van de eieren een stuk makkelijker maken.

Vooraf maken. Om deze van tevoren te maken, bereid je de eieren en de vulling alvast voor. Zet ze apart in de koelkast en vul ze vlak voor het serveren.

 

Variaties

 

Probeer pesto door de vulling. Groene gevulde eieren zijn natuurlijk ook lekker spooky.

Gebruik Griekse yoghurt in plaats van mayo voor een lichtere vulling. Je kunt een volle Griekse yoghurt in een 1:1 verhouding gebruiken voor de mayo in dit recept.

Gebruik verse kruiden door de vulling, zoals bieslook, peterselie, basilicum of koriander.

Voeg wat textuur toe. Je kunt hele kleine blokjes bleekselderij, geraspte wortel of augurk aan de vulling toevoegen voor wat extra textuur en smaak.

 

Bewaren

 

Gevulde eieren zijn het lekkerst op de dag dat ze gemaakt worden, maar kunnen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking.
De eieren zelf kunnen tot een week van tevoren hardgekookt worden. Bewaar ze in de koelkast totdat je de gevulde eieren gaat maken.

Als je te veel eieren hebt gekookt, gebruikt ze dan voor deze Sandwich ei-hamsalade.

Klik hier voor nog veel meer Halloween recepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gevulde eieren voor Halloween: