Gevulde eieren voor Halloween. Heel makkelijk recept, je maakt gewoon gevulde eieren en gebruikt zwarte olijven om er spinnen van te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
- 12 eieren
- 3 el mayonaise
- 25 gr roomboter, zacht
- peper en zout
- 1 pot zwarte olijven zonder pit
Kook de eieren ongeveer 6-7 minuten, ze moeten hardgekookt zijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd de eieren doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit met een theelepeltje.
Prak de eidooiers met een vork fijn.
Voeg bij de eidooiers de mayonaise en gesmolten (of zachte) boter en meng tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout (niet te veel zout want de olijven zijn al zout!).
Vul de halve eiwitten met het eigeelmengsel.
Snijd de olijven in de lengte doormidden en leg de helften op de eieren. Snijd de andere helften in hele kleine reepjes en leg deze tegen de halve olijven aan.
Dit worden de pootjes van de spinnen (neem er de tijd voor het is een geduldig klusje). Zet de eieren in de koelkast om op te stijven.
Serveer op een mooie schaal met eventueel nog wat olijven in het midden en spinnetjes eromheen.