En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten!
Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan je ook ruim van te voren bereiden. Dan heb je er op de dag zelf niet zoveel werk aan.
De geroosterde spruitjes met pomelo gaan heel goed samen met deze Pompoen quiche met blauwe kaas, ook een recept van Yotam.

 

Pomelo is een citrusvrucht en komt oorspronkelijk uit het Oosten. Het lijkt een beetje op een hele grote grapefruit. Het heeft echter een hele andere smaak dan een grapefruit, minder zuur maar wel een beetje bitter en het vruchtvlees is een stuk ‘droger’. De pomelo heeft een hele dikke schil en taaie vliezen (niet eetbaar). Je gebruikt dus alleen het gele vruchtvlees van deze vrucht. Je vind de pomelo in toko’s, groenteboer of in hele grote supermarkten. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan 2 grapefruits.

 

Hier vind je een filmpje hoe je de pomelo kunt schillen

 

Ben jij gek op citrusvruchten? Dan heb ik een heerlijk gerechtje voor je. Namelijk dit Citrus dessert. Ook lekker na dit gerecht.