Deze gekleurde tomaten burrata salade is een van de makkelijkste en meest indrukwekkende gerechten van de zomer! Het is van restaurantkwaliteit en perfect gezelschap, terwijl het een eenvoudig recept van 10 minuten of minder is dankzij sappige, kleurrijke tomaten en de romige burrata kaas. De bonus is dat het bij vrijwel alles past, van knapperig brood (om heerlijke sappen op te zuigen) tot gegrild vlees of vis!

 

Wij kijken het hele jaar uit naar deze prachtige tomaten! Of ze nu uit je tuin komen of van de boerenmarkt, ze zijn een van onze favoriete dingen tijdens het zomerseizoen.
Sappig tomaten, romige burrata kaas, een scheut hele goede olijfolie en meer heb je niet nodig. Eenvoudige, weelderige, rustieke perfectie. Prachtig voorgerecht of lichte maaltijd die niet moeilijk is om te maken.
Als je het afmaakt met basilicumblaadjes, gaat het nog een stap verder, maar het is ook zonder is het de moeite waard om te maken. Maar wat je ook doet, vergeet niet om er een lekker brood bij te serveren om de sappen op te dippen!

Gekleurde tomaten burrata salade

 

Tomaten

 

Ik heb een mix van gekleurde tomaten gebruikt in deze simpele salade. Deze smakelijke tomaten zijn heerlijk én fraai om te verwerken in salades.
De veelkleurige tomaten zijn merkbaar verschillend van de ronde rode tomaten die je de rest van het jaar ziet.
De smaak van de tomaten is vaak veel intenser dan die van gewone tomaten, die soms waterig lijken en niet zo spectaculair als ze naast elkaar worden gegeten. Toegegeven, elke variëteit van tomaat heeft zijn eigen unieke smaak en textuur, dus misschien wil je een paar verschillende soorten kopen om erachter te komen welke je het lekkerst vindt.
Je vindt ze bij een goede groenteboer, horecagroothandel of op een biologische markt.

 

Burrata

 

Burrata lijkt tegenwoordig een rage en staat op de menukaart van vrijwel elk trendy restaurant. Dat vreemd uitziende wiebelige witte bolletje kaas met een zachte kern die eruit sijpelt als je erin snijdt. Er is geen andere kaas zoals deze.
De naam burrata is gekoppeld aan het Italiaanse woord voor boter, dat verwijst naar de rijke en romige smaak van burrata. Met een kaas die zo lekker, kan je met heel weinig moeite en bescheiden kosten iets heel bijzonders maken.

 

Burrata is een Italiaanse verse buffelkaas. Het is in wezen een bolletje verse mozzarella gevuld met room. De buitenkant is als een mozzarella, terwijl de binnenkant zacht en romig is en naar buiten druipt als je erin snijdt. Het is rijk en intens melkachtig van smaak, maar tegelijkertijd fris en delicaat. De smaak is eigenlijk vrij mild, zoals verse mozzarella.

 

Burrata wordt gegeten zoals het is. Voor mij gaat het bij burrata vanwege de milde smaak, meer om wat je erbij serveert dan om de kaas zelf. Je moet smaak en zout toevoegen en burrata bijna behandelen als room waar een saus van wordt gemaakt.
Het is heerlijk op pasta’s, salades en toast, maar ook puur geserveerd met slechts een scheutje olijfolie en gegrild brood ernaast.
Je vindt burrata tegenwoordig in het koelkastgedeelte van de meeste supermarkten, verkocht in kuipjes in water.

 

Tips:

 

Gebruik vooral een goede extra vergine olijfolie voor deze salade.

Serveer het eventueel met lekker knapperig brood.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gekleurde tomaten burrata salade: