Dit aantrekkelijke en eenvoudige voorgerecht van geitenkaas met druivenjam en pistache is een aanrader op elk feestje. De pittige geitenkaas is een perfecte tegenhanger voor zoete jam. De gehakte pistachenoten voegen een zoute, knapperige textuur toe aan dit zachte geitenkaasvoorgerecht. Het staat mooi op een borrel- of feesttafel en jouw gasten zullen dol zijn op dit geitenkaasstammetje. De kans is groot dat het niet lang op de tafel zal blijven staan.
Geitenkaas: heerlijke smaak en gezonde voordelen
Ik ben dol op geitenkaas, of het nu zacht verse of harde belegen geitenkaas is. Je moet wel een liefhebber van deze kaas zijn, wil je dit hapje kunnen waarderen.
Geitenkaas, net als fetakaas, bevat minder calorieën en vet dan koeienkaas. Daarom heeft geitenkaas veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van koeienkaas.
Als je dol met op geitenkaashapjes, moet je dit echt proberen.
De smaken en het gemak van het maken en serveren van dit hapje maken het een geweldige keuze voor elk feestje. En geitenkaas als voorgerecht ziet er aantrekkelijk uit op een schaaltje met verse kruiden en crackers. En het maakt last-minute voorbereiding gemakkelijk, omdat dit voorgerecht van begin tot einde in minder dan 10 minuten in elkaar is gezet.
Je hebt een aantal opties voor deze geitenkaasrol. Ik gebruikte de verse geitenkaasplakjes op rol naturel. Deze zijn te koop in 200 en 125 gram.
Geitenkaas is ook verkrijgbaar in verschillende smaken. Kruidige geitenkaas en honing, deze werken allebei ook goed bij dit recept.
Vervanger voor geitenkaas
Als je geen fan bent van geitenkaas, kun je Boursin of een zachte blauwe kaas als vervanging gebruiken. Of je neemt een witschimmel kaasje en verwijdert de bovenkant en topt deze af met de jam en de pistachenootjes.
Hoe serveer je geitenkaas?
Hoe serveer en eet je geitenkaas? Er zijn veel manieren om geitenkaas als voorgerecht te eten. Dit geitenkaasrolletje is er een goede. Dit specifieke recept is echter extreem eenvoudig en wordt erg goed ontvangen op een feestje. Serveer het met toastjes.
Als je van plan bent om deze geitenkaas als middelpunt van uw charcuterieplank te gebruiken, zijn hier enkele favoriete metgezellen om te overwegen.
Prosciutto, salami en zelfs bresaola passen uitstekend bij de smaken van deze geitenkaas.
Fruit zoals druiven, gesneden vijgen en dadels.
Of maak er nog een heerlijke Chutney van witte uien bij.
Tips:
Het recept voor de druivenjam* vind je hier.
In plaats van pistachenoten, kan je ook walnoten of pecan noten gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Wil jij nou weten of geitenkaas gezond voor je is?