Gegrilde Asperges met Zwarte Knoflookboter

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter zijn een makkelijk bijgerecht om toe te voegen aan elke maaltijd op de grill. Snel, gemakkelijk en lekker: het is het meest smaakvolle aspergegerecht dat je ooit hebt geprobeerd! Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak. Asperges zijn zo eenvoudig te bereiden en het is altijd een favoriet bij mij thuis. Het recept is snel, gemakkelijk en heerlijk geserveerd als avondmaaltijd!

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Asperges

O asperges, wat hou ik van ze! Ik zou het elke avond kunnen eten en er nooit genoeg van krijgen! Deze geroosterde versie met knoflookboter is een van mijn favoriete manieren om het te maken!
Je kunt dit gerecht maken met witte of groene asperges, wat jou maar lekker lijkt. Het voordeel van groene asperges is, dat je ze niet hoeft te schillen.
Maar nu ze in het seizoen zijn, gebruik ik graag de Hollandse witte asperges.

Hoe u asperges langer vers kunt houden
Om de asperges lang vers te houden nadat je ze gekocht hebt, rol je ze in een vochtige theedoek. Dit kan je dan weer in een plastic zak doen.
Wanneer je klaar bent om het te gebruiken, breek je de harde uiteinden eraf en bereid je ze volgens het recept.

Deze gegrilde asperges kunnen ook worden geserveerd als bijgerecht bij kip, of op een bedje van pasta voor een licht avondmaal, gegarneerd met geraspte Parmezaanse kaas. Als je de asperges voor het grillen blancheert, komt hun kleur en smaak ten goede.

Zwarte knoflook

Zwarte knoflook heeft zachte teentjes die donkerbruin, bijna zwart van kleur zijn. De smaken zijn diep, bijna gekaramelliseerd met een heerlijke zoetzure balans. Het geeft zwavelhoudende asperges een sterke umami-kick met een vleugje oude balsamico en een gerookte smaak.
Zwarte knoflook is niet alleen heel erg lekker, maar ook eens heel erg gezond. En het voordeel hiervan is dat je geen knoflookadem zult hebben.

Tips:

  • Als je geen grillpan hebt, kan je de asperges samen met de krieltjes roosteren in de oven.
  • Zonder de ham is dit een heerlijk vegetarisch gerecht.
  • Ook zo dol op asperges? Hier vind je nog veel meer heerlijke aspergerecepten.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter:

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter. Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak en de combinatie met de zwarte knoflook is heerlijk.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr asperges
  • 500 gr krieltjes
  • 4 plakken achterham
  • 2 eieren

Saus

  • 4 el roomboter
  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de asperges en breek de harde onderkanten eraf. Blancheer de asperges met beetje zout in een pan met water. Kook de krieltjes gaar en kook de eieren.
  • Zet de grill aan van de oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hierop de krieltjes. Plet de krieltjes met een vork en giet er wat olijfolie over.
  • Strooi er peper en zout over en schuif de ovenplaat net onder de grill. Grill de aardappel ongeveer 10 minuten.
  • Verhit een grillpan, giet wat olijfolie over de asperges en leg de asperges in de grillpan en grill ze rondom tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en grill de ham nog even in deze pan.
  • Smelt de boter in een pannetje, hak de knoflookteentjes fijn en doe dit bij de boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer alles op een bord en lepel de botersaus over de asperges.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating