Ga terug
–+ servings
Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter. Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak en de combinatie met de zwarte knoflook is heerlijk.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr asperges
  • 500 gr krieltjes
  • 4 plakken achterham
  • 2 eieren

Saus

  • 4 el roomboter
  • 3 teentjes zwarte knoflook
  • zout en peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de asperges en breek de harde onderkanten eraf. Blancheer de asperges met beetje zout in een pan met water. Kook de krieltjes gaar en kook de eieren.
  • Zet de grill aan van de oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hierop de krieltjes. Plet de krieltjes met een vork en giet er wat olijfolie over.
  • Strooi er peper en zout over en schuif de ovenplaat net onder de grill. Grill de aardappel ongeveer 10 minuten.
  • Verhit een grillpan, giet wat olijfolie over de asperges en leg de asperges in de grillpan en grill ze rondom tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en grill de ham nog even in deze pan.
  • Smelt de boter in een pannetje, hak de knoflookteentjes fijn en doe dit bij de boter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer alles op een bord en lepel de botersaus over de asperges.