Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. En omdat het zo feestelijk is, zijn ze heel goed geschikt voor de feestdagen. Je zet dan wel iets bijzonders op tafel. Mooie glimmende rode wortelen die ook nog eens heerlijk smaken. Het is wel een gerecht voor volwassenen, alhoewel de alcohol verdampt tijdens het koken, geeft het toch een speciale smaak aan de wortelen.
Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor oranje of een andere kleur wortel.
Probeer ook eens deze Feestelijke wortelen.
José Poelen
oktober 19, 2017 @ 11:37 am
Het glaceren van wortels is o zo lekker. Nooit aan gedacht om er een scheut drank aan toe te voegen. Dus na deze post al weer wat bijgeleerd. Ik ga dit recept zeker meenemen en uitproberen.
#inspiratie
Grt José
Hanneke de Jonge
oktober 19, 2017 @ 12:35 pm
Ja dat is zeker lekker en met een scheut drank erbij maak je de wortels extra feestelijk. Leuk om met de feestdagen op tafel te zetten 🙂 Groetjes, Hanneke