Geglaceerde rode wortelen. Ik heb prachtige rode wortels gekregen en wilde daar iets speciaals mee doen. Dit is een feestelijk gerecht geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 800 gr rode wortels
- 2 perssinaasappels
- 5 cm verse gember
- 50 gr roomboter
- 75 ml honing
- 1 scheut whisky
- 2 takjes tijm
- peper en zout
Schil de wortels. Snijd met een dunschiller 5 dunne plakken schil van een sinaasappel, pers de sinaasappels. Schil de gember en snijd dit in dunne plakken.
Smelt de boter in een koekenpan en doe de wortelen hierbij. Laat op laag vuur ongeveer 4 minuten even zachtjes bakken.
Voeg nu de sinaasappelsap, honing, whisky, sinaasappelschillen, gember, tijm en wat peper en zout toe. Zet een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur garen.
De laatste paar minuten haal je de deksel van de pan zodat de saus mooi kan indikken.
Afhankelijk van de grootte van de wortels zal dit 10-15 minuten zijn. Laat de wortels niet al te zacht worden, ze mogen nog wel een bite hebben.
Haal de wortels voorzichtig uit de pan met een lange spatel en leg ze op een mooie serveerschaal. Lepel nog wat van de dikke saus erover.