Ga terug
–+ servings
Geglaceerde rode wortelen. Ik heb prachtige rode wortels gekregen en wilde daar iets speciaals mee doen. Dit is een feestelijk gerecht geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr rode wortels
  • 2 perssinaasappels
  • 5 cm verse gember
  • 50 gr roomboter
  • 75 ml honing
  • 1 scheut whisky
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de wortels. Snijd met een dunschiller 5 dunne plakken schil van een sinaasappel, pers de sinaasappels. Schil de gember en snijd dit in dunne plakken.
  • Smelt de boter in een koekenpan en doe de wortelen hierbij. Laat op laag vuur ongeveer 4 minuten even zachtjes bakken.
  • Voeg nu de sinaasappelsap, honing, whisky, sinaasappelschillen, gember, tijm en wat peper en zout toe. Zet een deksel op de pan en laat op middelhoog vuur garen.
  • De laatste paar minuten haal je de deksel van de pan zodat de saus mooi kan indikken.
  • Afhankelijk van de grootte van de wortels zal dit 10-15 minuten zijn. Laat de wortels niet al te zacht worden, ze mogen nog wel een bite hebben.
  • Haal de wortels voorzichtig uit de pan met een lange spatel en leg ze op een mooie serveerschaal. Lepel nog wat van de dikke saus erover.