Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar.

 

Zomers natuurlijk ontzettend lekker met vers rood fruit erop. Of maak hem lekker tropisch met passiefruit en mango en/of ananasstukjes erop.
Ook hoef je niet perse de chocolade drips erop te verwerken, maar dit staat wel super leuk natuurlijk. En in plaats van citroen kan je ook rasp en sap van een sinaasappel of limoenen gebruiken, ook erg lekker. Kleur dan de witte chocolade oranje of groen.

 

Cheesecake

 

Wij zijn gek op cheesecake en deze staat dan ook regelmatig op tafel tijdens een dinertje thuis. Een cheesecake is een taart gemaakt van zachte kaas (verse roomkaas/zuivelspread). Het is een typisch Amerikaans recept, alhoewel er in de Duitstalige landen de Käsekuchen al heel lang bestaat.
Je kunt ontzettend variëren met cheesecakes, zowel in gebakken als in de no-bake recepten.

 

Bij de no-bake is het belangrijk dat deze stevig genoeg is om goed te kunnen aansnijden. Ik gebruik meestal gelatine hiervoor. En geef de cheesecake ruim de tijd (minimaal 4 uur) om in de koelkast op te stijven, het beste kan je hem een dag van te voren maken. Zet hem goed afgedekt in de koelkast.

 

Cheesecakes zijn caloriebommetjes die gelijk op je heupen gaan zitten. Maar ze zijn wel ontzettend lekker, af en toe zondigen moet kunnen toch?
Ik heb wel eens zuivelspread light gebruikt, maar vond dit niet lekker. Als je dan toch gaat zondigen, maak dan wel een lekkere cheesecake is mijn motto.
Ik heb diverse soorten cheesecakes op de site staan, zoek ze maar eens op.

 

Tips:

 

Ik heb een kleine ronde bakvorm van 18 centimeter doorsnee gebruikt. Hierdoor is het een mooie hoge taart geworden.
Koop van die mooie gekleurde eitjes voor op de taart, dit maakt het extra feestelijk.
Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, maak dan eens deze Citroen cheesecake in een glaasje.

 

 

Recept Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes:

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes. Een heerlijke no-bake cheesecake die het hele jaar door lekker is en met Pasen hebben we het versierd met eitjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr chocoladebiscuits
  • 70 gr boter, gesmolten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 grote citroen, rasp en sap ervan
  • 300 ml slagroom
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 600 gr verse roomkaas
  • 50 gr melkchocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 4 el room
  • gele kleurstof
  • paaseitjes

Instructies
 

  • Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
  • Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de bolle van en lepel en zet in de koelkast om op te stijven.
  • Week de gelatineblaadjes in een pan met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm het dan in citroensap tot het opgelost is.
  • Meng ondertussen de citroenrasp door de verse roomkaas en klop de slagroom met de suiker en vanille extract lobbig (net niet helemaal stijf).
  • Roer de gelatine door het kaasmengsel en laat even iets opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en stort dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
  • Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
  • Als de cheesecake mooi opgesteven is, haal je deze uit de koelkast en haal hem voorzichtig uit de springvorm. Smelt de chocolade apart met elke 2 eetlepels room au-bain-marie en druppel wat gele kleurstof in de witte gesmolten chocolade. Laat iets afkoelen.
  • Lepel dan met een lepel gesmolten chocolade uit de kom en breng dit zigzaggend op de taart aan.
  • Zet de cheesecake op een mooie schaal en versier met de gekleurde paaseieren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating