Ga terug
–+ personen
Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes. Een heerlijke no-bake cheesecake die het hele jaar door lekker is en met Pasen hebben we het versierd met eitjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr chocoladebiscuits
  • 70 gr boter, gesmolten
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 grote citroen, rasp en sap ervan
  • 300 ml slagroom
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 600 gr verse roomkaas
  • 50 gr melkchocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 4 el room
  • gele kleurstof
  • paaseitjes

Instructies
 

  • Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
  • Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de bolle van en lepel en zet in de koelkast om op te stijven.
  • Week de gelatineblaadjes in een pan met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm het dan in citroensap tot het opgelost is.
  • Meng ondertussen de citroenrasp door de verse roomkaas en klop de slagroom met de suiker en vanille extract lobbig (net niet helemaal stijf).
  • Roer de gelatine door het kaasmengsel en laat even iets opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en stort dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
  • Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
  • Als de cheesecake mooi opgesteven is, haal je deze uit de koelkast en haal hem voorzichtig uit de springvorm. Smelt de chocolade apart met elke 2 eetlepels room au-bain-marie en druppel wat gele kleurstof in de witte gesmolten chocolade. Laat iets afkoelen.
  • Lepel dan met een lepel gesmolten chocolade uit de kom en breng dit zigzaggend op de taart aan.
  • Zet de cheesecake op een mooie schaal en versier met de gekleurde paaseieren.