Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes. Een heerlijke no-bake cheesecake die het hele jaar door lekker is en met Pasen hebben we het versierd met eitjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 25 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 150 gr chocoladebiscuits
- 70 gr boter, gesmolten
- 4 blaadjes gelatine
- 1 grote citroen, rasp en sap ervan
- 300 ml slagroom
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 600 gr verse roomkaas
- 50 gr melkchocolade
- 50 gr witte chocolade
- 4 el room
- gele kleurstof
- paaseitjes
Vet de springvorm in met olie of boter en bekleed de bodem eventueel met bakpapier.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
Verdeel het koekkruim op de bodem van de springvorm, druk het goed aan met de bolle van en lepel en zet in de koelkast om op te stijven.
Week de gelatineblaadjes in een pan met het citroensap. Als de gelatineblaadjes zacht geworden zijn, verwarm het dan in citroensap tot het opgelost is.
Meng ondertussen de citroenrasp door de verse roomkaas en klop de slagroom met de suiker en vanille extract lobbig (net niet helemaal stijf).
Roer de gelatine door het kaasmengsel en laat even iets opstijven. Roer dan voorzichtig de slagroom erdoor en stort dit mengsel in de springvorm op de koekjesbodem.
Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven.
Als de cheesecake mooi opgesteven is, haal je deze uit de koelkast en haal hem voorzichtig uit de springvorm. Smelt de chocolade apart met elke 2 eetlepels room au-bain-marie en druppel wat gele kleurstof in de witte gesmolten chocolade. Laat iets afkoelen.
Lepel dan met een lepel gesmolten chocolade uit de kom en breng dit zigzaggend op de taart aan.
Zet de cheesecake op een mooie schaal en versier met de gekleurde paaseieren.