Ik ben een beetje geobsedeerd geraakt door gerechten gemaakt van volle granen. Ze maken niet alleen vullende hoofdgerechten, maar ik zorg er ook altijd voor dat er restjes in de koelkast staan, want ze zorgen ook voor lekkere lunches de volgende dag. In dit geval bestaat het merendeel uit farro, een graan dat ik niet zoveel gebruik als ik zou willen. Je kunt deze farro met paprika zowel warm als koud eten. En het is een fantastisch bijgerecht of hoofdgerecht. Het is een gezond recept, vegetarisch en superlekker.
Wat is farro?
Farro is een oeroud Italiaans eeuwenoude graansoort uit de tarwefamilie, evenals spelt en emmer. Het heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel.
In de Italiaanse keuken worden de drie soorten genoemd: farro grande, farro medio en farro piccolo. Farro is zeer voedzaam en een uitstekende bron van eiwitten, rijk aan vezels en voedingsstoffen zoals magnesium, zink en vitamine B.
Koken
De kooktijd varieert tussen 15 en 40 minuten, afhankelijk van het type dat je hebt gekocht.
Spoel het vóór het koken af om eventueel zetmeel te verwijderen en inspecteer eventuele harde stukken.
Je kunt het laten weken om het kookproces te verkorten. De meest gebruikte methode is echter om een pan water aan de kook te brengen, de farro toe te voegen en het vuur laag te zetten om te laten sudderen of lichtjes te borrelen tot het gaar is.
Als je van dit gerecht houdt, bekijk dan deze smaakvolle recepten:
Aubergine met paddenstoelen en tarwe
Tarwesalade met asperges en ricotta
Salade met tarwe, bietjes en feta
Kedgeree met tarwe en garnalen
Tarwe met wortels en kikkererwten
Speltsalade met geroosterde zoete aardappel
Tarwecouscous met worstjes en groente
Salade met spelt, rode ui en biet
Speltrisotto met venkel en gerookte zalm
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.