Ga terug
+ servings
Farro met paprika. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite te koop bij de natuurwinkel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 2 puntpaprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • 200 gr farro
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el pijnboompitjes
  • 80 gr feta
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en de paprika’s in dunne repen. Snijd de knoflook in dunne plakjes, rits de tijmblaadjes van de steeltjes, snijd de olijven en lente-ui in dunne ringen.
  • Kook de farro volgens de aanwijzing van de verpakking, giet dan af.
  • Bak de ui en paprika in een grote koekenpan in olijfolie tot ze zacht zijn, voeg de knoflook, tijm en paprikapoeder toe en bak nog ongeveer 5 minuten.
  • Doe de gekookte farro bij het paprikamengsel en meng het goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de farro op 2 borden en strooi er de olijven, lente-ui, pijnboompitjes en blokjes feta over.