Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd.
Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine meringues maken.
Meringues maken is makkelijker dan je denkt. Het lekkerst is het als ze knapperig van buiten zijn en nog een beetje zacht aan de binnenkant. Je kunt deze schuimkoekjes zo eten, maar ze zijn ook verkruimeld lekker in een toetje zoals een Eton Mess of door zelfgemaakt ijs.
Om het eiwit goed opgeklopt te krijgen is het belangrijk dat je kom en garde’s brandschoon zijn. Zo niet dan krijg je geen mooi opgeklopt schuim!
De meringue wordt op lage temperatuur gebakken, hierdoor blijft het schuim mooi wit.
Je kunt ze eventueel na het bakken de hele in de oven laten staan. Dus maak ze de dag of avond ervoor.
Eton Mess
Mocht je teveel meringues gebakken hebben, dan kan je deze verwerken in deze heerlijke Aardbeien Eton Mess met yoghurt.