Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd.
Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine meringues maken.
Meringues maken is makkelijker dan je denkt. Het lekkerst is het als ze knapperig van buiten zijn en nog een beetje zacht aan de binnenkant. Je kunt deze schuimkoekjes zo eten, maar ze zijn ook verkruimeld lekker in een toetje zoals een Eton Mess of door zelfgemaakt ijs.
Om het eiwit goed opgeklopt te krijgen is het belangrijk dat je kom en garde’s brandschoon zijn. Zo niet dan krijg je geen mooi opgeklopt schuim!
De meringue wordt op lage temperatuur gebakken, hierdoor blijft het schuim mooi wit.
Je kunt ze eventueel na het bakken de hele in de oven laten staan. Dus maak ze de dag of avond ervoor.
Eton Mess
Mocht je teveel meringues gebakken hebben, dan kan je deze verwerken in deze heerlijke Aardbeien Eton Mess met yoghurt.
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 1 snufje zout
- 150 gr kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 ml advocaat
- 20 mini dragee eitjes
Instructies
- Meringue: Verwarm de oven voor op 100˚C.
- Teken op een vel bakpapier 4 eivormige cirkels en leg dit op een bakplaat.
- Klop met een garde in een grote brandschone glazen of metalen kom de eiwitten op met zout.
- Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het eiwit stijf en glanzend is.
- Lepel of spuit het mengsel in de - op het bakpapier getekende - eivormen. Strijk de bovenkant eventueel glad met een metalen spatel.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de schuimpjes twee uur.
- Zet na twee uur de oven uit, de deur op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.
- Topping: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng dan voorzichtig de advocaat erdoor. Creëer een marmereffect.
- Haal de meringues voorzichtig van het bakpapier. Leg ze op een mooie serveerschaal of op schoteltjes.
- Vlak voor het opdienen schep je de advocaatroom op de meringues.
- Verdeel de dragee eitjes over de pavlova's en genieten maar.