Ga terug
+ personen
Eivormige pavlova met advocaatroom. Dit is een heerlijke verwennerij met de Paasdagen. Maar natuurlijk ook het hele jaar door lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • 150 gr kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 ml advocaat
  • 20 mini dragee eitjes

Instructies
 

  • Meringue: Verwarm de oven voor op 100˚C.
  • Teken op een vel bakpapier 4 eivormige cirkels en leg dit op een bakplaat.
  • Klop met een garde in een grote brandschone glazen of metalen kom de eiwitten op met zout.
  • Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het eiwit stijf en glanzend is.
  • Lepel of spuit het mengsel in de - op het bakpapier getekende - eivormen. Strijk de bovenkant eventueel glad met een metalen spatel.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de schuimpjes twee uur.
  • Zet na twee uur de oven uit, de deur op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.
  • Topping: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng dan voorzichtig de advocaat erdoor. Creëer een marmereffect.
  • Haal de meringues voorzichtig van het bakpapier. Leg ze op een mooie serveerschaal of op schoteltjes.
  • Vlak voor het opdienen schep je de advocaatroom op de meringues.
  • Verdeel de dragee eitjes over de pavlova's en genieten maar.