Eivormige pavlova met advocaatroom. Dit is een heerlijke verwennerij met de Paasdagen. Maar natuurlijk ook het hele jaar door lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 3 eiwitten
- 1 snufje zout
- 150 gr kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 ml advocaat
- 20 mini dragee eitjes
Meringue: Verwarm de oven voor op 100˚C.
Teken op een vel bakpapier 4 eivormige cirkels en leg dit op een bakplaat.
Klop met een garde in een grote brandschone glazen of metalen kom de eiwitten op met zout.
Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het eiwit stijf en glanzend is.
Lepel of spuit het mengsel in de - op het bakpapier getekende - eivormen. Strijk de bovenkant eventueel glad met een metalen spatel.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de schuimpjes twee uur.
Zet na twee uur de oven uit, de deur op een kier en laat ze in de oven helemaal afkoelen.
Topping: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng dan voorzichtig de advocaat erdoor. Creëer een marmereffect.
Haal de meringues voorzichtig van het bakpapier. Leg ze op een mooie serveerschaal of op schoteltjes.
Vlak voor het opdienen schep je de advocaatroom op de meringues.
Verdeel de dragee eitjes over de pavlova's en genieten maar.