En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd kerriemayonaise geworden.
Hier vind je het recept van Anouk
Ik heb het recept ietsepietse aangepast. Heb in plaats van prei, lente-ui gebruikt en de mosterd kerriemayonaise gemaakt van zelfgemaakte mayonaise*. Het recept hiervoor kan je trouwens hier vinden.
Ik vind deze recepten swaps altijd heel erg leuk, omdat je uit je comfortzone getrokken wordt door een recept van een ander te koken.
Deze eierensalade is niet alleen ontzettend lekker op een boterham of broodje maar ook heerlijk op een toastje voor bij de borrel.