Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. Wat kan ik nog meer maken van die heerlijke crème? Nou deze overheerlijke Dalgona mokka mousse. En ook dit is verslavend lekker.

Dalgona mokka mousse

 

Dalgona

 

Dalgona is dus de hype op social media. Het is een koffiecrème die te simpel is om te maken. Je mixt gelijke delen instant koffiepoeder met suiker en heet water. Als je dit opklopt ontstaat er een fluffy crème. En die crème heb ik gebruikt om deze mokka mousse te maken. Een instant koffie mousse dus.
Ik ga nog verder experimenteren met de crème om te kijken wat er nog meer van te maken is, maar de mousse was al een groot succes.

 

 

Mousse

 

Een mousse is een luchtig zoet of hartig gerecht met een lichte, donzige of romige structuur.
Het kan gemaakt worden van chocolade, fruit of groenten. Meestal bestaat het uit luchtig geklopte slagroom gemengd met bovengenoemde ingrediënten. Er kan ook stijfgeklopt eiwit en/of gelatine bevatten.

 

Deze mokka mousse is belachelijk simpel te maken en het lijkt wel magie, dat je deze opgeklopte Dalgona met slagroom mengt en dan zoiets goddelijks tevoorschijn tovert.
Het is dus super makkelijk om te maken en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. En het is ook nog eens in no-time gemaakt.
Serveer het direct of zet het hooguit een uurtje in de koelkast. Ik heb het in de koelkast gezet om te kijken wat er dan met de mousse gebeurt. Die blijft wel goed, maar ik denk niet dat je het langer dan een dag daarin moet laten staan. Dan ontstaat er vocht onder in het glas.

 

Je kunt de mousse zo sterk of minder sterk maken als je zelf wilt. Wij houden wel van een pittige koffiesmaak Maar als jij daar niet van houdt, gebruik dan minder koffiepoeder of meng er meer slagroom door.

 

Tip:

 

Als je instant koffiepoeder gebruikt hebt en je weet niet wat je met de rest moet doen, dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Mokka vegan meringues of Mokka en cacao proteïne smoothie? Zoek op de site maar onder mokka en je vindt nog meer recepten.

 

 

Recept Dalgona mokka mousse: