In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van de kippenbouillon heb ik deze verrukkelijke en pittige curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt. Het gehakt heb ik rul gebakken met de Remia’s Mama Asia Korean BBQ Sauce die ook in deze foodybox zat. Het is een heerlijke combinatie geworden. Een vullende soep vol van smaak, dit wil je proberen!
Noedelsoep
Hoewel dit recept eruitziet alsof het veel ingrediënten bevat, valt het op zich wel mee. Ik heb dus de bouillon als basis gebruikt, daarnaast kokosmelk, kant-en-klare (gele of rode) currypasta. En dan natuurlijk noedels, kipgehakt, Koreaanse barbecuesaus, groenten naar keuze en een gekookt ei.
Noedels
Ik raad je niet aan om de noedels in de soep te koken. Noedels hebben veel water nodig om ze goed te koken en als je ze in de soep kookt, wordt al het vocht geabsorbeerd. Noedels geven ook veel zetmeel vrij en zullen de textuur van de soep totaal veranderen.
Ik kook mijn noedels daarom altijd apart en verdeel de gekookte noedels vervolgens in kommen en schep de soep erover. Als ik restjes bewaar, bewaar ik de noedels ook altijd apart.
Toppings
Bij deze kip-curry-noedelsoep draait het allemaal om de toppings. Het hebben van wat verse en knapperige items maakt het verschil!
Je kunt diverse soorten (geblancheerde) groenten gebruiken, zoals wortel, peultjes, sugar snaps, boontjes, groene aspergetips, sojaboontjes, broccoli, spinazie en/of paddenstoelen. Wat jou maar lekker lijkt.
Gekookte eieren zijn altijd lekker in zo’n noedelsoep.
Verse kruiden, lente-ui en koriander zijn mijn favorieten.
Limoenen. Ik ben dol op versgeperst limoensap in deze soep voordat ik hem serveer, dus ik serveer altijd met partjes limoen.
Krokant gebakken uitjes. Je kunt het zelf bakken of gebakken sjalotjes kopen in de winkel, maar de knapperige en uiensmaak is geweldig.
Meer lekkere Aziatische soepen om te proberen:
Soba noedelsoep met tofu
Rode currysoep met garnalen
Noedelsoep met kipgehaktballetjes
Aziatische kokos vissoep met zalm
Laksa noedelsoep met garnalen
Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen
Miso noedelsoep met buikspek
Vegetarische Pho
Tips:
Gebruik naturel kipgehakt voor het gerecht.
Ga niet voor ‘light’ kokosmelk, die is lang niet zo romig of lekker. De meeste supermarkten hebben wel pakjes van 200 ml, dan hoef je niet een half blik te gebruiken.
Ik heb ramen noedels* gebruikt, maar je kunt ook udon-, soba-, eiernoedels of mie gebruiken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.