Curaçaose kokosijs

Curaçaose kokosijs oftewel Li Di Koko is ook een recept uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen. Ik ben gek op kokos en dit recept viel natuurlijk gelijk op. Natuurlijk heb ik er weer mijn eigen twist aan gegeven, ik heb namelijk geen amandelaroma erin verwerkt maar een lekkere scheut rum. Door de alcohol wordt het ijs niet zo heel erg hard. En ik heb wat minder kokosrasp erin gedaan dan het originele recept. Ik kan je verklappen dat het heerlijk was.

 

IJs maken zonder ijsmachine

 

Dit recept voor romig kokosijs is een eenvoudig thuis te maken, zonder dat je een ijsmachine nodig hebt!
Voor dit eenvoudige recept heb je slechts vier ingrediënten nodig: een blikje kokosmelk, een
Blikje gecondenseerde melk, rum en kokosrasp.
In slechts een paar stappen kan jij genieten van een luxe kom vol rijk, zelfgemaakt kokosijs.
Als je eenmaal ziet hoe makkelijk het is om zelf thuis kokosijs te maken, wil je nooit meer een bak kokosijs in de winkel kopen!

Curaçaose kokosijs

 

Kokosmelk

 

Kokosmelk is het perfecte ingrediënt voor een rijk en romig ijs zonder slagroom.
Om het ijsrecept van hieronder om te toveren in een pure chocolade-kokosmelkijs, voeg je aan het begin gewoon 40 gram cacaopoeder toe.
Of maak Nutella kokosijs. Roer drie tot vier eetlepels chocolade-hazelnootpasta door het basisrecept.

 

Kokosmelk uit blik is een van mijn favoriete ingrediënten om te gebruiken in recepten.
Het is een fantastische vervanger voor slagroom in zowel zoete als hartige gerechten zoals deze:

 

Piña Colada smoothie
Watermeloen slush puppy
Witte kokos mojito
Kokosmelk panna cotta met rabarber
Chocolade fudge ijsjes
Pompoen curry
Curry noedelsoep met kipgehakt

 

Tips:

 

Zorg ervoor dat je voor dit recept volle kokosmelk uit blik gebruikt, geen light kokosmelk.

Dit ijs is ook heel erg lekker bij deze Baka Bana.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Curaçaose kokosijs:

Curaçaose kokosijs. Curaçaose kokosijs oftewel Li Di Koko is ook een recept uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Caribisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 1 blik (397 ml) gecondenseerde melk
  • 50 ml rum
  • 100 gr kokosrasp
  • passievruchten

Instructies
 

  • Mix de kokosmelk en gecondenseerde melk met elkaar in een grote kom. Voeg dan de rum en de kokosrasp toe en meng alles goed.
  • Verdeel het ijs in (plastic) bekertjes of een bakje, sluit dit goed af en zet in de vriezer.
  • Het moet minimaal een nacht in de vriezer staan. Serveer het ijs met het vruchtvlees van passiefruit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating