Courgetti met Puttanesca saus en tonijn

Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram kaas, 150-200 gram mager vlees of vis, minimaal 200 gram groente en minimaal 1,5 liter water per dag.
Geen brood, pasta, etc. en ook geen fruit. Nou ga er maar aan staan.
Dus heb ik gekeken wat ik wel mag en hier probeer ik dan dagelijks iets lekkers van te maken. Deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn past hier helemaal in.

 

De courgette is een beetje flauw van zichzelf maar doet het goed met het pittige en zoute van de Puttanesca saus. Voor dit gerecht heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg.
Je kunt de courgetti maken met een spiraalsnijder. Heb je die niet, maak dan met een dunschiller lange dunne plakken (pappardelle) van de courgettes.

 

Nog meer courgetti

 

En als je dan toch een spiraalsnijder in huis hebt, maak dan ook eens deze Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgetti met Puttanesca saus en tonijn. Een heerlijk en licht gerecht die het goed doet met warm weer. Maak deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn daarom van de zomer.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 1 el kappertjes
  • 5 takjes tijm
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • 12 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Maak met de spiralizer spaghetti van de courgettes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de rode peper in dunne ringen en hak de ansjovis fijn.
  • Bak in de olijfolie in een grote pan de ansjovis, ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur.
  • Hak de steeltjes van de basilicum fijn en voeg dit samen met de tijm, het blikje tonijn met vocht en al en de cherrytomaatjes toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Doe de courgette spaghetti dan bij de tomatensaus en laat nog even op een zacht vuur ongeveer 3-4 minuten koken tot de 'spaghetti' gaar is.
  • Voeg als laatste de zwarte olijven en basilicumblaadjes toe en meng alles. Als de saus te dik lijkt, doe er dan nog wat water of bouillon bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating