Ga terug
–+ personen
Courgetti met Puttanesca saus en tonijn. Een heerlijk en licht gerecht die het goed doet met warm weer. Maak deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn daarom van de zomer.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • spiralizer

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 1 el kappertjes
  • 5 takjes tijm
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 bosje basilicum
  • 12 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

  • Maak met de spiralizer spaghetti van de courgettes.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes, de rode peper in dunne ringen en hak de ansjovis fijn.
  • Bak in de olijfolie in een grote pan de ansjovis, ui, knoflook en rode peper op middelhoog vuur.
  • Hak de steeltjes van de basilicum fijn en voeg dit samen met de tijm, het blikje tonijn met vocht en al en de cherrytomaatjes toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  • Doe de courgette spaghetti dan bij de tomatensaus en laat nog even op een zacht vuur ongeveer 3-4 minuten koken tot de 'spaghetti' gaar is.
  • Voeg als laatste de zwarte olijven en basilicumblaadjes toe en meng alles. Als de saus te dik lijkt, doe er dan nog wat water of bouillon bij.