Citrus salade met Granaatappel, Rode Ui en Munt

Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in de salade. En als je dan toch in de Turkse winkel bent, neem dan gelijk een grote bos verse munt mee, deze kost hier namelijk geen drol.
Je kunt de salade maken van alleen sinaasappels, maar je kunt ook diverse soorten citrusfruit hiervoor gebruiken. Denk aan een gele en rode grapefruit, bloedsinaasappels, mandarijnen, etc.

Hoe verwijder je de schil van de sinaasappel?

De schil van sinaasappels verwijderen is even een handigheidje, hier kan je op een filmpje zien hoe je het doet.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Citrus salade met Granaatappel, Rode Ui en Munt:

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt. Het is zomer en we eten lekker licht en veel salades. Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zo'n heerlijke zomerse salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Barbecue, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 4 el rodewijnazijn
  • 2 navelsinaasappels
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 rode grapefruit
  • 5 takken verse munt
  • 2 el granaatappelpitjes

Dressing

  • 1 limoen, sap ervan
  • 1 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl oranjebloesemwater
  • snufje zout
  • snufje gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Instructies
 

  • Schil de rode ui en snijd deze in hele dunne ringen. Doe ze in een jampotje en meng ze met de rodewijnazijn. Schud het potje goed en laat even staan.
  • Maak nu de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een ander jampotje.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels en grapefruit af. Zet ze op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd ze in dunne plakken.
  • Haal de muntblaadjes van de stengels en verdeel de helft hiervan op een grote schaal of bord. Verdeel het citrusfruit op het bord. Leg hierop de rode uiringen en strooi de granaatappelpitten erop.
  • Verdeel de rest van de muntblaadjes op het citrusfruit en schenk de dressing erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating