Deze citroen cheesecake in een glaasje is een simpel maar lekker toetje. Een no bake cheesecake die romig, zacht en pittig is met de subtiele smaak van citroenen. Het proeft als een traditionele cheesecake, maar is een iets chiquere presentatie. Geweldig voor barbecues, verjaardagen, Moederdag of gewoon als traktatie voor je gezin. Wie houdt er niet van een kleine traktatie? De citroen cheesecake in een glas is een romig en verfrissend dessert, perfect om een maaltijd op een luchtige manier af te sluiten.
Dit is zo gemakkelijk te maken en is ook geweldig voor de kinderen om uit te proberen, omdat je niet hoeft te bakken. Ze hebben misschien alleen een beetje hulp nodig. Je zult zeker een oooh krijgen als je dit presenteert, want mijn familie vertelde me dat het eruitzag als restaurantkwaliteit. De stapsgewijze handleiding helpt je om dit thuis opnieuw te maken. Een zalig toetje en het perfecte simpele dessert voor de zomer, boordevol frisse citrussmaak! En ze zijn zo makkelijk te maken!
Cheesecake
Ik ben dol op cheesecakes zowel gebakken als de no-bake (misschien zelfs nog lekkerder). En dit is een mini cheesecake in een glaasje.
De zomer is de perfecte tijd voor no bake desserts en als je hier al een komt, weet je dat no bake desserts mijn ding zijn! Ze zijn zo makkelijk en eenvoudig te maken en ze vallen altijd goed in de smaak bij iedereen.
Deze citroen cheesecakes zijn het perfecte minidessert voor liefhebbers van citroen en ze zijn een geweldige toevoeging aan elk zomers etentje!
Op zoek naar meer no bake cheesecakes? Deze zal je geweldig vinden:
- Aardbeien cheesecake
- Koffie cheesecake in een glaasje
- Mini cheesecake met gestoofde druiven
- Kersen cheesecake
- Irish Coffee cheesecake in een glaasje
- Amaretto cheesecake in een glaasje
- Kersen cheesecake in een glaasje
- Cheesecake met karamel in een glas
Tips:
- Gebruik volle roomkaas. Magere roomkaas heeft een hoog watergehalte en wordt veel gemakkelijker vloeibaar bij kamertemperatuur dan gewone volle roomkaas.
- Hier vind je het recept van de Citroenjam* gemaakt van Meyer citroen.
- In plaats van citroenjam zelf te maken, kan je bijvoorbeeld ook een lemoncurd of een sinaasappel marmelade gebruiken.
- Gebruik een spuitzak voor de beste presentatie. Door de vulling in de glazen te spuiten, creëer je een mooie presentatie en blijven de cups schoon.
- Probeer ook eens deze heerlijke Citroen cheesecake cocktail.
- Je kunt de cheesecake 1-2 dagen afgedekt in het glas in de koelkast bewaren. Top het pas vlak voor het serveren af.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Citroen cheesecake in een glaasje:
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 250 gr verse roomkaas
- 200 gr Griekse yoghurt
- 4 el citroenjam*
- 100 gr koekjes
Topping
- vers fruit
- citroen
- verse muntblaadjes
Instructies
- Klop de slagroom op met de suiker. Voeg de roomkaas en yoghurt toe bij de slagroom spatel dit er voorzichtig door.
- Voeg hierbij de citroenjam en meng dit door elkaar. Proef het mengsel, moet er meer citroenjam bij?
- Verkruimel de koekjes fijn en lepel dit in de glaasjes.
- Lepel het roomkaasmengsel in de glazen. Zet de glazen min. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Serveer eventueel met wat blauwe bessen, partje citroen en takje munt erop.