Citroen cheesecake in een glaasje. Simpel maar lekker toetje. Als je geen zin hebt om zelf jam te maken, koop dan citroenmarmelade of lemon curd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 200 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 250 gr verse roomkaas
- 200 gr Griekse yoghurt
- 4 el citroenjam*
- 100 gr koekjes
Topping
- vers fruit
- citroen
- verse muntblaadjes
Klop de slagroom op met de suiker. Voeg de roomkaas en yoghurt toe bij de slagroom spatel dit er voorzichtig door.
Voeg hierbij de citroenjam en meng dit door elkaar. Proef het mengsel, moet er meer citroenjam bij?
Verkruimel de koekjes fijn en lepel dit in de glaasjes.
Lepel het roomkaasmengsel in de glazen. Zet de glazen min. 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer eventueel met wat blauwe bessen, partje citroen en takje munt erop.