Hoe leuk is het om voor de Paasdagen je eigen mega grote chocoladereep met dragee eitjes te maken. Maak dit voor je gezin of geef het aan iemand cadeau. Laat hem heel of breek het in stukken en pak het in een mooie folie.
De pure chocolade voor dit recept heb ik getempereerd. Hoe je dat kan doen, lees je hier.
Dragee eitjes
Ik had nog wat dragee eitjes over van een ander Paasrecept en heb ze verwerkt in deze chocoladereep.
Die andere dragee eitjes had ik gebruikt voor deze Eivormige pavlova met advocaatroom. Ook enig om te maken voor de Paasdagen.
Chocoladereep met dragee eitjes. Maak voor de Paasdagen deze heerlijke en prachtige chocolade en verwen je familie of vrienden ermee.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 75 gr witte chocolade
- 2 druppels gele kleurstof
- 300 gr pure chocolade
- 100 gr mini dragee eitjes
Instructies
- Hak de witte chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en voeg dan de gele kleurstof toe. Zet deze schaal even apart.
- Hak de pure chocoladereep in kleine stukjes. Smelt 2/3 van deze chocolade au-bain-marie.
- Als de chocolade helemaal gesmolten is, zet je de schaal op het aanrecht en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer net zolang tot alle chocolade gesmolten is.
- Giet de chocolade dan op een vel bakpapier en smeer het uit met een spatel.
- Lepel de gele chocolade erop en trek dit met een satéprikker door de pure chocolade.
- Als je een mooi marmereffect hebt, verdeel dan de dragee eitjes over de chocolade.
- Laat afkoelen en uitharden en snijd of breek de chocolade dan in stukken.