Chocoladereep met dragee eitjes. Maak voor de Paasdagen deze heerlijke en prachtige chocolade en verwen je familie of vrienden ermee.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 75 gr witte chocolade
- 2 druppels gele kleurstof
- 300 gr pure chocolade
- 100 gr mini dragee eitjes
Hak de witte chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en voeg dan de gele kleurstof toe. Zet deze schaal even apart.
Hak de pure chocoladereep in kleine stukjes. Smelt 2/3 van deze chocolade au-bain-marie.
Als de chocolade helemaal gesmolten is, zet je de schaal op het aanrecht en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer net zolang tot alle chocolade gesmolten is.
Giet de chocolade dan op een vel bakpapier en smeer het uit met een spatel.
Lepel de gele chocolade erop en trek dit met een satéprikker door de pure chocolade.
Als je een mooi marmereffect hebt, verdeel dan de dragee eitjes over de chocolade.
Laat afkoelen en uitharden en snijd of breek de chocolade dan in stukken.