Ga terug
+ servings
Chocoladereep met dragee eitjes. Maak voor de Paasdagen deze heerlijke en prachtige chocolade en verwen je familie of vrienden ermee.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gr witte chocolade
  • 2 druppels gele kleurstof
  • 300 gr pure chocolade
  • 100 gr mini dragee eitjes

Instructies
 

  • Hak de witte chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en voeg dan de gele kleurstof toe. Zet deze schaal even apart.
  • Hak de pure chocoladereep in kleine stukjes. Smelt 2/3 van deze chocolade au-bain-marie.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is, zet je de schaal op het aanrecht en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer net zolang tot alle chocolade gesmolten is.
  • Giet de chocolade dan op een vel bakpapier en smeer het uit met een spatel.
  • Lepel de gele chocolade erop en trek dit met een satéprikker door de pure chocolade.
  • Als je een mooi marmereffect hebt, verdeel dan de dragee eitjes over de chocolade.
  • Laat afkoelen en uitharden en snijd of breek de chocolade dan in stukken.