Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de chocoladeganache met advocaatschuim in kleine glaasjes want het is een super machtig, maar wel een heerlijk toetje. Leuk nagerecht voor de Paasdagen. Ik heb van die mooie Dragee eitjes hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten (chocolade) eitjes gebruiken. Door het opgeklopte eiwitschuim erop, wordt het toetjes nog enigszins luchtiger.
Chocolade en advocaat hoort gewoon bij de Paasdagen. Advocaat vanwege de kleur geel en omdat het gemaakt is van eieren. Ik heb nog veel meer lekkere recepten voor de Paasdagen op de site staan. Check it out!
Nog meer chocolade
Ook zo gek op chocolade? Probeer dan eens deze luchtige chocolademousse.
Chocoladeganache met advocaatschuim. Serveer de chocoladeganache met advocaatschuim in kleine glaasjes want het is een super machtig,
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 200 gr donkere chocolade
- 250 ml slagroom
- 1 klontje roomboter
- 1 staafje oploskoffie mokka
- 1 eiwit
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 el advocaat
- 8 chocolade eitjes
Instructies
- Hak de chocoladereep in kleine stukjes en doe dit in een kom samen met de boter.
- Breng de room met de oploskoffie in een pannetje aan de kook en haal dan van het vuur af. Meng goed zodat de koffie is opgelost.
- Schenk de hete room op de chocoladestukjes en laat ongeveer 30 seconden staan. Roer dan alles door elkaar tot er een dikke chocoladesaus ontstaan is en de chocolade en boter goed gemengd is.
- Schenk het chocolademengsel nu in vier kleine glaasjes en laat afkoelen.
- Als ze afgekoeld zijn, zet de glaasjes dan in de koelkast om een paar uur laten op te stijven.
- Klop de eiwitten met de vanillesuiker helemaal stijf. Meng dan de advocaat er voorzichtig door. Lepel vlak voor het serveren een toef schuim op de chocoladeganache. Leg er een of meerdere (gehakte) eitjes op.
- Mmmm….