Chocolade fudge met Amarula

Met slechts een paar ingrediënten tover je een super lekkere fudge uit de keuken. Decadente chocolade fudge met Amarula cream. Wie wil dat nou niet?

 

Fudge

 

Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 ° C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde romige fudge. Fudge is dus een soort zachte karamel.
Je kunt nog noten, gedroogd fruit, of chocolade door of op de fudge verwerken, hierdoor geef je de fudge een speciale smaak en ziet het er leuk uit.
Fudge komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu populair over de hele wereld. Het was een makkelijk te maken verwennerij en veel goedkoper dan uit de winkel.

En deze fudge is supermakkelijk te maken, je hebt alleen maar chocolade, gecondenseerde melk en een likeur nodig. Door dit met elkaar te mengen heb je een romige fudge, met de heerlijke smaak van de likeur die je toevoegt. Ik heb deze keer Amarula gebruikt, omdat ik net een fles hiervan gekregen had. Maar je kunt natuurlijk ook andere soorten likeur toevoegen of het weglaten.

 

Amarula

 

De Amarula cream is een fris zoete drank is lekker om zo te drinken, zomers on-the-rocks, er een cocktail van te maken, of dit nagerecht. De drank komt uit Zuid-Afrika en wordt gedistilleerd uit de Marula vrucht en daarna aangemaakt met verse room. Het heeft een frisse fruitachtige zachte smaak, met een beetje een vanillesmaak met een hint van citrusfruit. Heel erg geschikt als dessertlikeur bij een kopje koffie.
Het bevat 17% alcohol, het is dus een niet te sterk alcoholische likeur.

 

Tips:

Je kunt de fudge ook maken van witte chocolade of melkchocolade. Dan wordt de fudge wel heel erg zoet omdat de likeur ook al zoet is. Wat jij maar lekker vindt.
Omdat wij zo gek zijn op fudge, zal je diverse recepten hiervoor vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries. Zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Chocolade fudge met Amarula:

Chocolade fudge met Amarula. Oh ik heb toch heerlijke fudge gemaakt van chocolade met daarin een behoorlijke scheut Amarula!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
Porties 36 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 75 ml Amarula
  • eetbaar strooisel

Instructies
 

  • Bekleed een vierkante bakvorm van 22 cm met bakpapier
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm en meng in een grote pan op laag vuur de gecondenseerde melk en de Amarula en laat hierin de chocoladestukjes smelten. Roer af en toe.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bestrooi eventueel met eetbaar strooisel. Laat afkoelen en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de chocolade dan met een warm mes in 36 stukjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating