Deze chocolade chiapudding met dadelkaramel smaakt geweldig en is gluten-, zuivel- en geraffineerde suikervrij en veganistisch. Ik ben een grote fan van chiapuddingen!
Daarom besloot ik weer een nieuw recept voor chiapudding te maken waarin karamel verwerkt is. Geniet van de romige, chocoladeachtige goedheid van chiapudding! Dit ontbijt is gemaakt met rijke, vezelrijke chiazaadjes en zoete, zachte medjoul dadels. Het wordt overgoten met een decadente gezouten dadelkaramel en bestrooid met roze zoutvlokken voor een perfecte balans tussen zoet en hartig. Trakteer jezelf op een schuldvrij genot dat zowel bevredigend als voedzaam is.

Chocolade chiapudding met dadelkaramel

 

Chiapudding

 

Deze chiapudding is een eenvoudig, heerlijk en gezond ontbijt om je dag te beginnen. Het is zelfs zo lekker, dat je het ook als dessert of tussendoortje kunt eten. Chocolade en gezouten karamel zijn twee van mijn favoriete smaken. Ik bedoel, hoe kan ik het weerstaan, toch?
Hier heb ik een verantwoorde optie gemaakt. Ideaal als ontbijt, maar ook als nagerecht. Het is gemakkelijk te maken, vullend en boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten.

 

Chiazaad

 

Wanneer de chiazaadjes samen met de amandelmelk in de koelkast bezinken, wordt het op natuurlijke wijze dikker, waardoor het een puddingachtige textuur en een geweldige smaak krijgt. Het is een tussendoortje of ontbijt waar je een voldaan, verzadigd en energiek gevoel van krijgt! Leer hoe je chiapudding maakt in minder dan 5 minuten!

 

Chiazaadjes bevatten een indrukwekkende hoeveelheid vezels en eiwitten en worden beschouwd als een superfood! Het toevoegen van chiazaden aan jouw dag biedt tal van voordelen, waaronder omega-3-vetzuren, vitamines en mineralen.
De mogelijkheden zijn eindeloos als je een eenvoudig basisrecept voor chiapudding hebt.
Maak een paar porties om in de koelkast te bewaren en ’s ochtends te pakken, want het blijft een week goed in de koelkast.

 

Melk

 

Ik heb nu amandelmelk gebruikt voor deze chiapudding. Je kunt ook elke andere soort plantaardige melk nemen.
Ik heb het al eens eerder geprobeerd met gewone koemelk, maar op een of andere manier werkt dit niet met chiazaadjes. Dus een plantaardige melk is de beste optie.

 

Nog meer lekkere chiapuddingen:

 

Chiapudding met banaan en kokos
Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding
Chiapudding met blauwe bessen
Mango kurkuma chiapudding
Chiapudding met chai en dadels
Koffie chiapudding met pindakaas
Chiapudding met matcha en kiwi

 

Tips:

 

Ik heb geen zoetstof gebruikt, omdat de dadelkaramel het al zoet genoeg maakt. Eventueel kan je wat agavesiroop door de chiapudding mengen als je het zoeter wilt hebben.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chocolade chiapudding met dadelkaramel: