Een heel simpel gerechtje, maar oh zo lekker. Verwen je lief op Valentijnsdag hiermee of je moeder op Moederdag. Ik heb voor deze chocolade aardbeien witte chocolade gebruikt maar je kunt natuurlijk ook melk chocolade of lekkere hele pure chocolade hiervoor gebruiken. De helft van de gesmolten witte chocolade heb ik roze gemaakt met een paar druppels rode kleurstof.
De eerste verse aardbeien in het seizoen zijn natuurlijk al een feest, maar je maakt ze extra feestelijk met deze chocolade erom heen. Je kunt de chocolade aardbeien nog versieren met kokosrasp, gehakte nootjes, etc. Wat jij maar lekker vindt of wat je in huis hebt.
Aardbeien
Ik had veel te veel aardbeien gekocht en van de rest heb ik deze heerlijke Aardbeien Eton Mess met hangop gemaakt. Hiermee kan jij je lief ook verwennen.
Ingrediënten
- 500 gr grote aardbeien
- 100 gr witte chocolade
- 2 el kokosrasp
- paar druppels rode kleurstof
Instructies
- Spoel de aardbeien schoon en dep ze droog.
- Leg ze in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade au-bain-marie.
- Als de chocolade gesmolten is haal de schaal dan van het vuur en smelt de overige chocolade erdoor.
- Haal de aardbeien uit de koelkast en dip ze in de chocolade. Leg ze op een vel bakpapier om uit te lekken.
- Dip ze eventueel voor een tweede keer door de chocolade voor een dikker laagje.
- Bestrooi een paar aardbeien eventueel met de kokosrasp.