Natuurlijk kan je verse aardbeien gebruiken voor dit gerecht, maar als je aardbeien roostert krijgt het een intensere en zoetere smaak. Hierdoor wordt deze chiapudding met geroosterde aardbeien een echt verwenontbijtje. Je maakt het ’s avonds klaar en de volgende ochtend staat er een zalig ontbijtje naar je te lonken in de koelkast. Lekker smullen en je kan er weer even tegenaan.

 

Chiapudding met geroosterde aardbeien

 

Deze chiapudding is lekker als ontbijt of zelfs als nagerecht. Wist jij dat het eten van chiapudding heel goed voor je is? De chiazaadjes hebben namelijk behoorlijke gezondheidsvoordelen. Dat weten we nu, maar dat wisten ze al 1500 jaar voor Christus, toen werden ze al gegeten vanwege de geneeskrachtige werking van deze zaadjes.

 

De voordelen van chiazaadjes:

 

Het heeft een gunstig effect op de insulinegevoeligheid bij diabetes type 2.
Het bevat veel omega-3 vetzuren, hierdoor vermindert het de kas op hart- en vaatziekten.
De zaadjes zorgen voor sterke botten en tanden door de grote hoeveelheid calcium.
Het bevordert de spijsvertering en is goed voor je darmen.
Chiazaadjes geven een verzadigd gevoel, waardoor je eetlust daalt en je minder eet. Goed voor de lijn dus!
Dus is het een goed idee om regelmatig een chiapuddinkje in de strijd te gooien als ontbijt, vind je niet?

 

Week de zaadjes wel altijd in vocht voordat je het gaat eten.

 

Chiapudding

 

En ik heb heel veel verschillende chiapudding recepten op de site staan. Zoek ze maar eens op. Deze Koffie chiapudding met Skyr is ook zo’n lekkere als ontbijt ’s morgens.