Ga terug
+ personen
Chiapudding met geroosterde aardbeien. Door de aarbeien te roosteren in de oven krijg je een intensere en zoetere aardbeiensmaak.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr aardbeien
  • 2 el honing
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • 1 schep Whey poeder
  • 35 gr chiazaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de aardbeien in een ovenschaal en giet er de honing oven.
  • Zet de schaal in de oven en rooster de aardbeien ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Prak de aardbeien dan iets fijner met een vork.
  • Meng in een kom de yoghurt met de Whey poeder. Giet het sap van de aardbeien bij de yoghurt en roer dit samen met de chiazaadjes erdoor. Laat iets opstijven.
  • Verdeel nu de helft van de chiapudding over de twee glazen en verdeel hierop de helft van de geroosterde aardbeien.
  • Lepel nu de rest van de chiapudding op de aardbeien en verdeel hierop de rest van de aardbeien. Laat de glazen afgedekt een nachtje in de koelkast staan.