Als bloggerinsider van Rutger Bakt ben ik uitgedaagd om voor de Philadelphia cheesecake Bloginsiders-actie een cheesecake te maken. Hiervoor ontving ik een Philadelphia verrassingsbox met daarin 2 kuipjes Philadelphia en 1 reep Cote d’Or chocolade puur. Het is een Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping geworden. Drie guilty pleasures die ook nog eens heel goed samen gaan. Het is een no-bake cheesecake, dus je hoeft niet te bakken.
Omdat hij behoorlijk machtig is, heb ik er maar een klein taartje van gemaakt.
Laat het taartje opstijven in de vriezer en schenk dan de lauwwarme karamelsaus erover.
Het recept voor de gezouten karamelsaus kan je hier vinden.
Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping. Deze cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping zijn 3 guilty pleasures in 1.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 35 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen
Ingrediënten
- 90 gr biscuitjes
- 45 gr chocolade, puur
- 60 gr roomboter
- 2 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 75 rietsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gr pindakaas met stukjes noot
- 400 gr Philadelphia verse roomkaas
- 2 el melk
Instructies
- Bekleed een vierkante (of ronde) springvorm van 17 cm met bakpapier.
- Hak de chocolade fijn en doe de koekjes erbij en hak deze ook fijn in een keukenmachine. Smelt de boter.
- Meng de boter door de chocolade/koekkruimels en bedek hiermee de bodem van het bakblikjes. Druk goed aan.
- Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
- Klop de slagroom met de suikers lobbig en mix in een andere kom de roomkaas met de pindakaas tot een smeuïge massa. Meng nu daar de slagroom door.
- Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Doe ze in een schaaltje samen met de melk en verwarm dit 30 seconden in een magnetron.
- Meng de gelatinemelk door het kaasmengsel en giet het mengsel in het bakblikje. Zet minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.
- Haal het taartje uit de diepvriezer en giet er de lauwwarme karamelsaus over.