Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping. Deze cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping zijn 3 guilty pleasures in 1.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 35 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 90 gr biscuitjes
- 45 gr chocolade, puur
- 60 gr roomboter
- 2 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 75 rietsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gr pindakaas met stukjes noot
- 400 gr Philadelphia verse roomkaas
- 2 el melk
Bekleed een vierkante (of ronde) springvorm van 17 cm met bakpapier.
Hak de chocolade fijn en doe de koekjes erbij en hak deze ook fijn in een keukenmachine. Smelt de boter.
Meng de boter door de chocolade/koekkruimels en bedek hiermee de bodem van het bakblikjes. Druk goed aan.
Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
Klop de slagroom met de suikers lobbig en mix in een andere kom de roomkaas met de pindakaas tot een smeuïge massa. Meng nu daar de slagroom door.
Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Doe ze in een schaaltje samen met de melk en verwarm dit 30 seconden in een magnetron.
Meng de gelatinemelk door het kaasmengsel en giet het mengsel in het bakblikje. Zet minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.
Haal het taartje uit de diepvriezer en giet er de lauwwarme karamelsaus over.