Ga terug
+ servings
Cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping. Deze cheesecake met pindakaas en gezouten karameltopping zijn 3 guilty pleasures in 1.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 35 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 90 gr biscuitjes
  • 45 gr chocolade, puur
  • 60 gr roomboter
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 75 rietsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr pindakaas met stukjes noot
  • 400 gr Philadelphia verse roomkaas
  • 2 el melk

Instructies
 

  • Bekleed een vierkante (of ronde) springvorm van 17 cm met bakpapier.
  • Hak de chocolade fijn en doe de koekjes erbij en hak deze ook fijn in een keukenmachine. Smelt de boter.
  • Meng de boter door de chocolade/koekkruimels en bedek hiermee de bodem van het bakblikjes. Druk goed aan.
  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water.
  • Klop de slagroom met de suikers lobbig en mix in een andere kom de roomkaas met de pindakaas tot een smeuïge massa. Meng nu daar de slagroom door.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Doe ze in een schaaltje samen met de melk en verwarm dit 30 seconden in een magnetron.
  • Meng de gelatinemelk door het kaasmengsel en giet het mengsel in het bakblikje. Zet minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.
  • Haal het taartje uit de diepvriezer en giet er de lauwwarme karamelsaus over.