Deze Cajun zalmspiesjes met mangosalade zijn een product van mijn eindeloze zoektocht om jou gezonde recepten te brengen die makkelijk te maken zijn! Ongeacht de tijd van het jaar, wil je soms gewoon een lichte maaltijd voor het avondeten. Alles wat je nodig hebt voor dit gerecht zijn een paar stukken zalm (of een grote filet) in stukken van 3 centimeter gesneden, 1 grote mango en spiesjes.
De rokerige, pittige Cajun kruidenmix werkt perfect met de romigheid van zalm. Klaar in minuten, serveer met een zonnige, Mexicaans geïnspireerde salade voor een heerlijk gezonde maaltijd.

 

Zalm

 

Zalm is een gezonde keuze als het om vis gaat. Niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel erg goed voor ons. Deze vette vis bevat namelijk Omega 3 vetzuren, vitamines A, D en B12. Deze combinatie van goede vetten, vitamines, mineralen en eiwitten kunnen voor een gezond lichaam zorgen.
Zalm niet zo ‘vissige’ smaak als andere vissoorten en is daarom zo populair. Het heeft een
stevige structuur en is super veelzijdig.
Daarnaast is deze vis ook het hele jaar beschikbaar.
Het is ook een vis die het goed doet op de barbecue, deze spiesjes zou je ook op de grill kunnen bereiden.
Afhankelijk van de portiegrootte heb je ongeveer 110 tot 150 gram zalm per portie nodig.

 

Vaak zijn de simpelste recepten de beste. En deze met Cajun kruiden zalmspiesjes zijn daar zeker een van. Met een snelle en makkelijke voorbereidingstijd van ongeveer 5 minuten, kan je ze zo klaar hebben.
Snijd de zalm in blokjes en doe ze in een kom. Voeg de kruiden toe en hussel tot alles goed gemengd is. Wees niet zuinig met de dry rub, de zalm heeft er een flinke hoeveelheid van nodig. Zodra alle zalm bedekt is, rijg je de stukken aan de spies en zet je ze apart.
En je kunt ze makkelijk dichtschroeien in een hete gietijzeren pan of op de BBQ.
Serveer deze zalmspiesjes met een snelle en makkelijke mangosalade voor een perfect uitgebalanceerde zomermaaltijd.

 

Nog meer zalm:

 

Oosters zalmpakketje uit de oven
Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich
Zalm crudo met citroen en zeekraal
Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen
Zalmburgers met avocadomayonaise
Knapperige sesam zalmblokjes
Zalmtartaar met zwarte knoflook

 

Tips:

 

Voordat je iets gaat voorbereiden, moet je de houten stokjes eerst laten weken in koud water om verbranden op de barbecue te voorkomen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Cajun zalmspiesjes met mangosalade: