Cajun zalmspiesjes met mangosalade. De rokerige, pittige Cajun kruidenmix werkt perfect met de romigheid van zalm. Klaar in minuten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Amerikaans, Mexicaans
- 250 gr zalmfilets zonder vel
- 1 el Cajun kruidenmix
- olijfolie
- 1 mango
- ½ rode ui
- 1 komkommer
- 8 cherrytomaatjes
- ½ bosje koriander
- 2 el pompoenpitten
- ½ rode peper
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- peper en zout
Dep de vis goed droog met keukenpapier. Snijd de zalm in stukken van 4 en wrijf de zalm in met de Cajun kruidenmix. Rijg de stukken zalm aan de spiesen.
Salade: Schil de mango en snijd deze in dunne plakken. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes en hak de korianderblaadjes grof.
Meng je de mango, rode ui, komkommer, tomaat, koriander en pompoenpitten in een kom.
Dressing: Hak de rode peper fijn. Meng dit samen met de olijfolie en citroensap in een jampotje en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de mangosalade.
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de zalmspiesjes 2 minuten aan beide kanten tot medium-rare, of tot het naar wens is gebakken. Leg het op een bord.
Serveer de zalm met mangosalade.