Buffalo style kipkluifjes

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat ze gefrituurd worden. Wel serveer ik er volgens Amerikaanse traditie een bleu cheese dip en selderijstengels bij.

 

Kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Lekker als borrelhap op een feestje of zaterdagmiddag maaltje. Ik weet zeker als je deze schaal op tafel zet, dat deze kipkluifjes in no-time op zijn. Manlief is niet zo gek op blauwe kaas, maar deze saus dipt hij toch echt lekker weg. De selderijstengels zijn ook erg lekker met de dip.
Ik gebruik de gehalveerde kipkluifjes – ook wel kipborrelhapjes – voor dit gerecht.

 

Ik heb Sriracha saus gebruikt in de marinade, dit is een pittige rode peper saus. Als je dat niet kan vinden, gebruik dan bijvoorbeeld sambal. Als je niet van al te pittig houdt, doe dan een eetlepel in de marinade in plaats van twee (de pittigheid valt wel mee hoor).
Ben groot liefhebber van gerookte paprikapoeder, die geven een lekker rooksmaakje aan het eten. Je vind deze specerij in de grotere supermarkten, meestal in een mooi rood blikje. Let wel op! Er is een pikante en een mildere (dulce) variant van deze paprikapoeder. De pikante is wel erg spicy. Ik gebruik meestal de milde poeder.
Roquefort is een goede kaas voor de blauwe kaas dip. Deze heeft lekker veel smaak en verkruimelt goed.

 

Wat eten we erbij?

 

Als je dit als maaltijd wilt serveren, maak er dan een lekkere koolsla bij.

 

 

Recept Buffalo style kipkluifjes:

Buffalo style kipkluifjes. . Meestal worden deze Buffalo style kipkluifjes (chicken wings) gefrituurd, maar ik heb ze gegaard in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipvleugels
  • 50 gr ketchup
  • 2 el Sriracha saus
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • peper en zout
  • #blue cheese dip#
  • 100 gr blauwe kaas
  • 1 bekertje zure room
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • peper en zout
  • bleekselderij

Instructies
 

  • Meng in een grote schaal of zipper bag de ingrediënten voor de marinade en doe de kipvleugels hierbij.
  • Meng de vleugels goed door de saus en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm dan de oven voor op 200˚C.
  • Leg de kip op een met aluminiumfolie of bakpapier beklede bakplaat en schuif dit in de oven.
  • Bak de vleugeltjes in ongeveer 20 minuten aan één kant gaar en krokant. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog 20 minuten aan de andere kant.
  • Maak ondertussen de dip: verkruimel de blauwe kaas in een schaaltje en meng dit met de zure room, mayonaise, azijn en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de vleugeltjes op een grote schaal met de saus en selderijstengels erbij.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating