Ga terug
+ personen
Buffalo style kipkluifjes. . Meestal worden deze Buffalo style kipkluifjes (chicken wings) gefrituurd, maar ik heb ze gegaard in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kipvleugels
  • 50 gr ketchup
  • 2 el Sriracha saus
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • peper en zout

Blue cheese dip

  • 100 gr blauwe kaas
  • 1 bekertje zure room
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1/2 teentje knoflook, geraspt
  • peper en zout

Erbij

  • bleekselderij

Instructies
 

  • Meng in een grote schaal of zipper bag de ingrediënten voor de marinade en doe de kipvleugels hierbij.
  • Meng de vleugels goed door de saus en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm dan de oven voor op 200˚C.
  • Leg de kip op een met aluminiumfolie of bakpapier beklede bakplaat en schuif dit in de oven.
  • Bak de vleugeltjes in ongeveer 20 minuten aan één kant gaar en krokant. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog 20 minuten aan de andere kant.
  • Maak ondertussen de dip: verkruimel de blauwe kaas in een schaaltje en meng dit met de zure room, mayonaise, azijn en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de vleugeltjes op een grote schaal met de saus en selderijstengels erbij.
  • Enjoy!