Buffalo style kipkluifjes. . Meestal worden deze Buffalo style kipkluifjes (chicken wings) gefrituurd, maar ik heb ze gegaard in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Amerikaans
- 1 kg kipvleugels
- 50 gr ketchup
- 2 el Sriracha saus
- 1 el gerookte paprikapoeder
- peper en zout
Blue cheese dip
- 100 gr blauwe kaas
- 1 bekertje zure room
- 3 el mayonaise
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1/2 teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Meng in een grote schaal of zipper bag de ingrediënten voor de marinade en doe de kipvleugels hierbij.
Meng de vleugels goed door de saus en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm dan de oven voor op 200˚C.
Leg de kip op een met aluminiumfolie of bakpapier beklede bakplaat en schuif dit in de oven.
Bak de vleugeltjes in ongeveer 20 minuten aan één kant gaar en krokant. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog 20 minuten aan de andere kant.
Maak ondertussen de dip: verkruimel de blauwe kaas in een schaaltje en meng dit met de zure room, mayonaise, azijn en knoflook. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer de vleugeltjes op een grote schaal met de saus en selderijstengels erbij.
Enjoy!