Brownies met Knoppers nutbar

Ik mocht hele lekkere nieuwe Knoppers nutbars ontvangen. Natuurlijk heerlijk om zo op te eten, maar ja ik wil er weer iets speciaals mee doen. De kleinkinderen waren weer bij ons dit weekend en die willen altijd bakken met oma. Dus ter plekke verzon ik deze Brownies met Knoppers nutbar. Nou wat hebben we gesmuld zeg.

 

Brownie

 

Brownie is een soort chocolade cake uit Amerika. Het wordt in een vierkant bakblik gebakken en dan in vierkantjes gesneden. Het wordt als lekkernij bij de koffie/thee gegeten of zelfs als toetje. Meestal warm geserveerd met een bol ijs of een toef slagroom erop.

 

Wij zijn er gek op en vooral manlief die een lange tijd in Amerika gewoond heeft. Voor hem moeten de brownies lekker smeuïg zijn, kan hem niet genoeg zacht zijn. Lekker plakkerig en gooey of fudgy zoals hij dat noemt. Van mij hoeft het niet zo heel erg smeuïg te zijn, maar iets er tussenin. Zo zie je maar, smaken verschillen.

Brownies met Knoppers nutbar

Brownies bakken is helemaal niet zo moeilijk. Je smelt de chocolade met de boter en mengt dan alles door elkaar. Kan bijna niet mislukken. Het belangrijkste is dat je het lang genoeg, maar ook weer niet te lang laat bakken in de oven. De brownie moet in ieder geval lekker knapperig aan de buitenkant zijn en smeuïg van binnen. En vol met chocolade natuurlijk.
Natuurlijk kan je dit recept ook maken zonder de nutbars of met andere chocolade bar.

 

Bakken

 

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik niet zo van het bakken. Maar brownies en muffins zijn wel mijn favorieten om te bakken. Vooral omdat deze recepten bijna niet kunnen mislukken. En ik heb nog meer heerlijke brownie recepten voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze te lekkere Twee kleuren brownie met verse vijgen, Kruidige mokka brownies gemaakt met koffie, Brownies gemaakt van zwarte bonen (is echt lekker hoor) en deze makkelijk te maken Brownies in een potje.

 

Recept Brownies met Knoppers nutbar:

Brownies met Knoppers nutbar. Ik mocht de nieuwe Knoppers nutbars otvangen en heb deze verwerkt in een heerlijke brownie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr pure chocolade
  • 100 gr roomboter
  • 3 eieren (L)
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr zelfrijzend bloem
  • 10 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 5 repen Knoppers nutbar

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Bekleed een vierkant bakblik van 22 cm met bakpapier.
  • Snijd de nutbars in stukjes.
  • Hak de chocolade in stukjes en doe dit samen met de boter in het pannetje. Laat dit op je kleinste vuur op de laagste stand smelten.
  • Klop ondertussen de eieren met de suiker met de mixer ongeveer 10 minuten luchtig tot er een witte massa is ontstaan.
  • Voeg hierbij al kloppend het chocolademengsel in een dun straaltje bij.
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, bakmeel en zout hierboven en meng dit voorzichtig met een spatel erdoor. Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de stukjes nutbar erop.
  • Zet het bakblik dan in de oven en bak ongeveer 25 minuten. Bak de brownie niet te lang, je wilt dat de binnenkant nog een beetje smeuïg is.
  • Laat de brownie iets afkoelen. Snijd het dan in stukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating