Brownies met Knoppers nutbar. Ik mocht de nieuwe Knoppers nutbars otvangen en heb deze verwerkt in een heerlijke brownie.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr roomboter
- 3 eieren (L)
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr zelfrijzend bloem
- 10 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 5 repen Knoppers nutbar
Verwarm de oven voor op 160˚C. Bekleed een vierkant bakblik van 22 cm met bakpapier.
Snijd de nutbars in stukjes.
Hak de chocolade in stukjes en doe dit samen met de boter in het pannetje. Laat dit op je kleinste vuur op de laagste stand smelten.
Klop ondertussen de eieren met de suiker met de mixer ongeveer 10 minuten luchtig tot er een witte massa is ontstaan.
Voeg hierbij al kloppend het chocolademengsel in een dun straaltje bij.
Zeef de bloem, cacaopoeder, bakmeel en zout hierboven en meng dit voorzichtig met een spatel erdoor. Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de stukjes nutbar erop.
Zet het bakblik dan in de oven en bak ongeveer 25 minuten. Bak de brownie niet te lang, je wilt dat de binnenkant nog een beetje smeuïg is.
Laat de brownie iets afkoelen. Snijd het dan in stukken.