Omdat we niet uit lunchen kunnen, moeten we thuis maar lekkere broodjes maken. Nu we met z’n allen thuiswerken, hebben we waarschijnlijk ook meer tijd om een lekkere lunch te
maken. Ik ben gek op belegde broodjes en probeer daar zoveel mogelijk in te variëren. Dit broodje forel met rettich en mierikswortelsaus heb je aardig snel in elkaar geflanst, thuis
lunchen is nog nooit zo lekker geweest.
Broodje
Je kunt allerlei soorten broodjes hiervoor gebruiken, maar een Italiaanse bol vind ik zelf toch wel erg lekker. Het zijn grote broodjes, waardoor dit een behoorlijk vullende maaltijd wordt.
Maar als jij een ander lekker broodje van de bakker of een geroosterde boterham wilt nemen, kan dat natuurlijk ook.
Forel
Gerookte forel is heel erg lekker en een mooi alternatief voor bijvoorbeeld de dure gerookte zalm. Of je neemt makreel, dat is natuurlijk ook heerlijk en waarschijnlijk ook iets goedkoper
dan de zalm. Let bij het kopen van deze vissoorten wel of het een keurmerk heeft.
Rettich
Ik zag een mini rettich bij mijn groenteboer liggen en heb deze gekocht. Meestal zijn het hele grote wortels, waarvan dan de helft in de koelkast blijft liggen. Maar zo’n kleintje is net leuk.
Rettich is een witte rammenas en is ook familie van de radijs. Het is een pittige groente, alleen niet zo pittig als de zwarte rammenas.
Rettich eet je meestal rauw in dunne plakjes gesneden of geraspt. Heerlijk op een boterham met kaas, maar ook lekker als rauwkost met een lekkere dip.
Probeer ook eens deze zalige Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich.
Mierikswortel
De mierikswortel geeft dit broodje een lekkere kick. De mierikswortel is ook een witte penwortel, net zoals de rettich. Maar de mierikswortel is een stuk pittiger en scherper dan
de rettich. De smaak is peperig en heet, net zoals bij mosterd. Vers geraspt is mierikswortel het lekkerst, maar je kunt ook een potje uit de supermarkt gebruiken.
Mierikswortel is heerlijk bij vette vis, zoals zalm of forel.