Ga terug
–+ servings
Broodje forel met rettich en mierikswortelsaus. Mooi alternatief voor zalm. Mkreel zou hier ook goed bij passen. Lekker op een Italiaanse bol.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Rettich

  • 1 mini rettich
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 2 el suiker

Saus

  • 3 el zure room
  • 1 el mierikswortel
  • peper en zout

Broodje

  • 2 Italiaanse bollen
  • 125 gr gerookte forelfilets
  • 1 zakje sla
  • 10 stengels bieslook

Instructies
 

  • Schil de rettich en snijd deze in dunne plakjes (met een mandoline). Meng de azijn met de suiker en leg hierin de rettich. Laat dit even trekken.
  • Meng de zure room met de mierikswortel en breng de saus om smaak met peper en zout.
  • Bak de broodjes eventueel af in de oven en snijd ze doormidden.
  • Besmeer de broodjes met de saus en beleg ze met plakjes rettich, sla en gerookte forel. Bestrooi met fijngehakte bieslook.