Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.
De broccolirijst heb ik even roergebakken in een hete wok met wat olie. Dan krijgt de broccoli meer smaak en serveer je een warm gerecht. Het is wel even veel pannen op het fornuis, maar je kunt bijvoorbeeld wel de paddenstoeltjes samen met de garnalen bakken.
Daar staat tegenover dat je snel klaar bent en een heerlijk en gezond maaltje bereid hebt.
Als je niet van basilicum houdt, gebruik dan gehakte peterselie, lente-ui of bieslook. Of roer er pesto doorheen, dat kan natuurlijk ook.
Bloemkoolrijst
Een heerlijk recept met bloemkoolrijst is deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm.
Ingrediënten
- 400 gr broccolirijst
- olijfolie
- 200 gr paddenstoeltjes
- 14 rauwe garnalen
- 3 el olijfolie
- 200 g verse spinazie
- 2 takken verse basilicum
- 2 eieren, gekookt
- peper en zout
Instructies
- Bak in een hete wok met olie de broccolirijst, kruid dit met wat peper en zout.
- Bak in een grote koekenpan de paddenstoeltjes en bak in dezelfde pan eventueel de garnalen mee. De paddenstoeltjes en garnalen hoeven maar een paar minuutjes te bakken.
- Roerbak in een andere pan de spinazie in een scheutje olie, breng op smaak met peper en zout.
- Hak de basilicum fijn en meng dit op het laatst door de warme broccolirijst.
- Schep de broccolirijst in kommen en verdeel hierover de paddenstoeltjes, garnalen en spinazie. Snijd de eieren doormidden en leg ze ook op de broccolirijst.