Ga terug
–+ personen
Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen. Heerlijk en verantwoord maaltje voor een doordeweekse dag. Lekker snel klaar, ideaal na het sporten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr broccolirijst
  • olijfolie
  • 200 gr paddenstoeltjes
  • 14 rauwe garnalen
  • 3 el olijfolie
  • 200 g verse spinazie
  • 2 takken verse basilicum
  • 2 eieren, gekookt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak in een hete wok met olie de broccolirijst, kruid dit met wat peper en zout.
  • Bak in een grote koekenpan de paddenstoeltjes en bak in dezelfde pan eventueel de garnalen mee. De paddenstoeltjes en garnalen hoeven maar een paar minuutjes te bakken.
  • Roerbak in een andere pan de spinazie in een scheutje olie, breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de basilicum fijn en meng dit op het laatst door de warme broccolirijst.
  • Schep de broccolirijst in kommen en verdeel hierover de paddenstoeltjes, garnalen en spinazie. Snijd de eieren doormidden en leg ze ook op de broccolirijst.