Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen. Heerlijk en verantwoord maaltje voor een doordeweekse dag. Lekker snel klaar, ideaal na het sporten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Nederlands
- 400 gr broccolirijst
- olijfolie
- 200 gr paddenstoeltjes
- 14 rauwe garnalen
- 3 el olijfolie
- 200 g verse spinazie
- 2 takken verse basilicum
- 2 eieren, gekookt
- peper en zout
Bak in een hete wok met olie de broccolirijst, kruid dit met wat peper en zout.
Bak in een grote koekenpan de paddenstoeltjes en bak in dezelfde pan eventueel de garnalen mee. De paddenstoeltjes en garnalen hoeven maar een paar minuutjes te bakken.
Roerbak in een andere pan de spinazie in een scheutje olie, breng op smaak met peper en zout.
Hak de basilicum fijn en meng dit op het laatst door de warme broccolirijst.
Schep de broccolirijst in kommen en verdeel hierover de paddenstoeltjes, garnalen en spinazie. Snijd de eieren doormidden en leg ze ook op de broccolirijst.