Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en soms wat zuurder. Bloedsinaasappels zijn lekker in cocktails of in deze bloedsinaasappel vlierbloesem mocktail en ze doen het ook goed in salades.

 

De bekendste soorten zijn tarocco, moro en sanguinello. Het seizoen loopt van december tot en met maart.
Ik ben gek op bloedsinaasappels en als ze in het seizoen zijn, koop ik ze elke week bij de groenteboer. Deze keer had ik niet al te rode te pakken, maar de smaak was heerlijk.

 

Salade met bloedsinaasappel

 

Op de site staan meerdere salades met bloedsinaasappels, zoals bijvoorbeeld deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen.