Bellini cocktail met perzik

Ik had nog rijpe perziken in de fruitmand liggen en een halve fles Prosecco in de koelkast staan. Wacht eens even? Zijn dat niet de ingrediënten van een cocktail? Ja hoor, ik heb er deze lekkere klassieke Bellini cocktail met perzik van gemaakt, een bruisende cocktail met perzikenpuree.

 

Bellini

 

De Bellini cocktail is in de jaren 40 van de vorige eeuw ontstaan in de legendarische Harry’s Bar in Venetië. De bartender van destijds – Giuseppe Cipriani – was gefascineerd door de 15e-eeuwse Venetiaanse kunstenaar Bellini en heeft vanwege de prachtige kleur van de cocktail, deze vernoemd naar die kunstenaar.

 

Toen Giuseppe deze cocktail voor het eerst serveerde, had hij nog geen idee hoe populair dit drankje zou worden. In de loop der tijd zijn er diverse variaties op het originele recept ontstaan, zo is er de Puccini (gemaakt van mandarijn sap), Rossini (gemaakt van aardbeienpuree) en Tintoretto (van granaatappelsap). Ook wordt de Prosecco vaak vervangen door andere mousserende wijnen, zoals bijvoorbeeld Champagne.

 

De fruitige cocktail werd dus oorspronkelijk gemaakt van witte perzikenpuree en Prosecco. De tijdloze cocktail kan ook gemaakt van gele perziken of perziknectar als je geen witte perziken kunt vinden.

 

Perziken

 

Als zomers het seizoen van de perziken is, neem je uiteraard die lekkere verse en rijpe perziken. Wil je de cocktail buiten het perzik seizoen maken, neem dan perziken uit blik.
Ik had perziken waar het velletje heel makkelijk van af ging. Lukt dat nou niet, wel de perziken dan een paar minuten in kokend water. Als het goed is kan je nu het velletje er makkelijk van af trekken.
Snijd de perziken dan in stukjes en pureer ze met een staafmixer tot een mooie gladde puree.

 

Variatie

 

Een Bellini wordt dus origineel gemaakt van perzikenpuree, maar je kunt ook ander soort fruit in het seizoen gebruiken. Lekker bijvoorbeeld met aardbeien, frambozen, mango of kersen.
Alcoholvrij: Je kunt voor de kids de Prosecco vervangen door bruisend water of sprite.

 

Extra nodig:

4 champagneflûtes
blender of staafmixer
evt. barlepel

 

 

Recept Bellini cocktail met perzik:

Bellini cocktail met perzik. Een klassieke cocktail gemaakt van verse perzikpuree en Prosecco. Een heerlijk zomers drankje wat je moet proberen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4-6 perziken (vers of uit blik)
  • 1 fles Prosecco
  • partjes perzik

Instructies
 

  • Ontvel, ontpit en pureer de perziken tot een mooie gladde puree. Zeef de puree eventueel voor een nog gladder resultaat.
  • Zet de puree in de koelkast en laat goed koud worden samen met de Prosecco. Of zet de puree 10 minuten in de vriezer.
  • Zet de champagneglazen klaar en vul deze voor 1/3 deel met de perzikpuree. Schenk voorzichtig de Prosecco hierop tot de rand van het glas.
  • Roer het met een lepel en garneer met een partje perzik.
  • Salute!

2 reacties

  1. Hallo Lotte, zoals je helemaal onderaan het recept kunt lezen is dit genoeg voor 4 tot 6 personen.
    Vriendelijke groet, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating